turbucz nyomda Turbucz Nyomda Budapest, XXII. kerület, Árpád u. 68. Tel.: 482-0210 Ügyfélfogadás előre egyeztett időpontban!

nyomda

nyomda főoldal
nyomda termékek
nyomda kiadványszerkesztés
nyomda ajánlatkérés
nyomda anyagleadás
nyomda kapcsolat

Turbucz nyomda anyagleadás

Tisztelt Megrendelőnk!

Ez az oldal azt a célt szolgálja, hogy az Ön segítségével valóban olyan minőségű kiadvány készüljön el, amilyet elképzelt, és amihez mi is büszkén adhatjuk a nevünket.
Ehhez nélkülözhetetlen az ön segítsége, illetve gondossága.

Az alábbiakban a megrendelőinktől kapott nyersanyagokkal szemben támasztott elvárásokról szeretnénk néhány megjegyzést tenni, korábbi tapasztalataink alapján.

1. verzió:
Hozott anyag: nyomdakész pdf

Composite pdf formátum szükséges, csak CMYK objektumokat tartalmazhat. Minimum 2-2 mm kifutó és vágójelek szükségesek. A képek ideális felbontása 300 dpi, de 200 dpi a minimum.

2. verzió:
Hozott anyag: képek + begépelt szöveg

A képek lehetnek:
a) papírképek: lehetőleg jó minőségű, minél nagyobb képek legyenek. Pl. a fénymásolat alkalmatlan a nyomdai feldolgozásra. Azt is figyelembe kell venni, hogy ha kicsi a hozott eredeti papírkép, és azt nagyítani kell, az a minőség rovására megy.
b) digitális formában: pendrive-ot, CD-t, DVD-t tudunk fogadni. A képek formátuma lehetőleg jpg vagy tiff legyen, 300 dpi-s felbontásban! Az általános tapasztalat az, hogy 72 dpi-s képeket kapunk, hiába minden előzetes megbeszélés. Sajnos az alacsony felbontás NAGYON ROSSZ minőséghez vezet nyomtatásban. A 72 dpi (az Internetről letöltött képek nagy része) csak és kizárólag a képernyőn való megjelenéshez elég.

A szöveg ideális formátuma txt vagy doc.

3. verzió:
Hozott anyag: ofszet film

Filmet már csak az 1-2 színes nyomásnál alkalmazunk, 4 színes (full color) nyomás esetén a digitális anyag közvetlenül a nyomóformára kerül (CTP). Levilágítás előtt kérjük konzultáljon velünk. Gazdaságosabb lehet a nyomás, ha pl. A/4-es anyagát 2 garnitúrában (A/3) világíttatja le. Továbbá lényeges megbeszélni a rácssűrűséget is, mert az függ a nyomtatandó papír felületi minőségétől.

Köszönettel:

Turbucz Dóra - kiadványszerkesztő

Ajánlott linkek:

Gyorsnyomda és Egyedi Ajándék - Házszámtábla készítés - Autóillatosító gyártás - Rendszámtábla készítés Utcatábla készítés ajándékba - Fényképes bögre készítés - Póló nyomtatás - Bélyegző készítés online>

 


Minden jog fenntartva © 2013 Turbucz Nyomda
Nyomda nyitóoldal | Kapcsolat